Hästar

Deards Diamond Beach 2004 – Beach

e. Alice´s Diamond Slipper u. Deards Copper Beach

Import: Irland

Kön: Sto
Färg: Fuxskimmel
Mankhöjd: 164 cm

Beach är en lugn tjej med unika gångarter som älskar att hoppa, där hon alltid taggar till lite extra. En snällare tjej i boxen är svårt att hitta. Beach är en väldigt trevlig häst som alla kan rida oavsett hur långt man har kommit i ridningen. Beach stressar inte i onödan och tar det gärna lite lugnare på lektionerna men med lite pepp kan hon lätt övertalas till att jobba på bättre. Beach är en grym tjej som passar perfekt på Lomma ridklubb.

Caiser 2004

e. Come Back II  u. Birkely´s Krasotka
Import: Danmark
Kön: Valack
Färg: Fux
Mankhöjd: 171 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

En mer okomplicerad häst än Caiser är svår att hitta. Caiser är en trygg och väluppfostrad herre som alltid vet sin uppgift och precis vad han ska göra för att charma alla sina ryttare. Svåra hinderbanor på höga höjder eller mer dressyrarbete är inget problem, för han löser det mesta utan problem. Caiser är en underbar häst som alltid ställer upp för att hans ryttare ska få den bästa ridupplevelsen.

Diamond Ace 2017 - Daisy

e. Bluestone Sci-Fi  u. Tias Diamond Legacy
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Fux
Mankhöjd: 157 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Daisy är en liten tjej som är väldigt nyfiken av sig. Hon är väldigt trevlig i ridningen men är lite grön då hon inte är så gammal. Men hon lär sig nya saker hela tiden och så småningom kommer hon säkert bli en perfekt ridskolehäst. Daisy är både väldigt snäll i hoppningen och i dressyren men även på uteritter. Hoppningen verkar vara hennes favoritgren. En sak att minnas till framtiden är att Daisy uppskattar när man spänner sadelgjorden försiktigt.

Dex 2010

e. Okänd  u. Okänd
Import: Holland
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 159 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Dex kan man bara älska! Han passar bra med både nybörjare och erfarna ryttare. Han är en väldigt driven häst som har en positiv inställning till arbete. Dex är duktig på både hoppning och dressyr men skulle han få välja själv skulle han nog valt dressyr. Han är en genomsnäll häst som alltid ställer upp på alla lektioner. Dex är en riktig drömhäst.


Garet 2000

e. Grand Step  u. Topas
Import: Tjeckien
Kön: Valack
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 167,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Garet är den perfekta hästen för alla ryttare oavsett nivå. Garet bjuder alltid på en väldigt trevlig känsla i ridningen och gör det lätt för sin ryttare. Trots sin ålder behåller Garet ordningen både i hagen och inne på lektionerna och får därmed sin ryttare att känna sig säker. Garet är en underbar häst som älskar att bli ompysslad och mysa med alla som ställer upp. Fast Garet börjar komma till åren finns det inget som gör honom så glad som att få hoppa, vilket han gör galant.

Gazelle VI 2002

e. Valmet  u. Canelle
Import: Österrike
Kön: Sto
Färg: Brun
Mankhöjd: 161,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Gazelle är stallets egen guldklimp. Gazelle är en fantastisk häst på alla sätt och vis, en tryggare, lugnare och snällare häst är svårt att hitta. Gazelle är en stjärna på alla lektioner och hon får alltid sin ryttare att känna sig trygg och säker. Gazelle är en väldigt omtyckt häst som älskar att mysa och gosa inne i boxen. Gazelle är verkligen ämnad för ridskolelivet då hon alltid ställer upp för sin ryttare oavsett vad som står på schemat.

Golden Girl QSHS 2010 - Gullan 

e. Quidam´s Corde  u. Jamira
Import: Tyskland
Kön: Sto
Färg: Svettfux
Mankhöjd: 162,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Gullan är en häst med mycket power som tar för sig i ridningen. Med sitt fina utseende så fångar Gullan alla ryttare. Gullan kräver en ryttare med stabilitet och mjuk hand. Gullan är en väldigt duktig dressyrhäst, men om hon skulle få välja själv skulle hon välja hoppning alla dagar i veckan. Gullan älskar att hoppa lite högre hinder då hon gillar utmaning, så då passar det bra med en ryttare som gillar högt tempo och häftiga språng. Gullan är, som de flesta andra hästar när det gäller uteritter, lugn och trevlig.Head of House 2017, Helge

e. Dream Ahead  u. Rahlah
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 166 cm 
Ägare: Lomma Ridklubb

Helge är den yngsta av dem alla i det stora häststallet. Helge har inte varit på Lomma ridklubb så länge så han lär sig fortfarande nya saker varje dag. Helge är en cool kille som tycker lika väl om hoppning som dressyr. Men allra mest gillar han långa uteritter, framförallt på stranden, där han gärna taggar igång de andra hästarna till att tävla. Helge är också världens snällaste i boxen och han uppskattar att bli kliad på halsen.


Lematen Nixon 2014 - Nixon

e. Clinton II  u. Laguna Du Lionceau
Import: England
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 167,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Nixon är ett av våra senaste tillskott som redan har fångat mångas hjärtan. Nixon har redan presterat med goda resultat på tävlingsbanan och visar på en riktigt god hoppteknik med fina språng. Detta är en kille som älskar att hoppa och det visar han genom att spetsa öronen extra mycket när han ser ett hinder komma framför honom. Nixon är väldigt lagom i ridningen, inte för snabb eller långsam och man får en väldigt fin kontakt till hans mun. Nixon är en go kille som är väldigt härlig i hanteringen.

Yarvina 2015 - Olga

e. Ricardo Z  u. Curryhill Clover
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 155 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Olga är en väldigt fin häst både på utsidan och insidan. Hon har stora och härliga öron som alltid tittar fram, och hon är en nyfiken häst som älskar att bli ompysslad och att mysa. Hon är en väldigt trevlig häst inom både dressyr och hoppning trots att hon har sin egna lilla motor och gillar att vara lite extra taggad och snabb. Olga är en häst som många kan rida och som många gillar både i boxen och på lektionerna. Olga har en fantastisk hoppteknik och det är svårt att inte älska hennes luftiga språng.

Unni 2010

e. Gabbiano  u. Hauptstutbuch Grittalisa
Import: Tyskland
Kön: Sto
Färg: Brun
Mankhöjd: 174 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Unni är en riktig bjässe med stora gångarter, som trots sin storlek är otroligt snäll och man behöver aldrig känna sig osäker. Hon är en häst som ger allt eller inget inne på lektionerna. Unni är en riktig dressyrhäst som bjuder på en otrolig känsla i ridningen. I början av passet kan Unni behöva lite extra pepp och skänkel tills hon kommer igång, då är hon otroligt att jobba med. Unnis favoritaktivitet är svåra hinderbanor där hon får visa vad hon går för.

Ash Ville Coral 2010 - Ville

e. Aldato  u. Ash Ville
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 171 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Ville är en helt underbar häst som väldigt snäll i all hantering. Älskar att bli ryktad men han älskar även att mysa, och sticker gärna ut huvudet i stallgången för att se vad som händer där ute. Ville är en häst som är väldigt snäll när man rider honom, går som en klocka i dressyren och är även väldigt duktig på att hoppa. Som många andra så älskar även Ville uteritter. Hoppningen är dock det roligaste enligt honom själv, men han kan få lite fart och bli lite stark.

Heartbreaker Lad 2010 - Sture

e. Womanizer  u. Lulu Clif
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 172 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Sture charmar de flesta med sitt söta utseende. Han älskar att busa i hagen och uppskattar en lekfull hagkompis, men inne på lektionerna gillar han inte när de andra hästarna kommer för nära. Sture har en fin hoppteknik med härliga språng men bli inte förvånad om det kommer en liten spark eller två. Annars är Sture en underbar häst som alltid får ryttaren att le.

Posh Lady 2013 - Rut

e. Porsch  u. Limestone Lady
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Brun
Mankhöjd: 167 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Rut är en unik häst som är väldigt trevlig i ridningen trots att hon har en del åsikter när det inte passar henne. Rut älskar att vara ute i skogen och är den perfekta ledarhästen eftersom hon är helt orädd. Rut har en del egenheter men trots det är hon väldigt omtyckt. Hon rör sig fint i dressyren och har lätt för de flesta rörelserna samtidigt som hon är en duktig hopphäst, även om hon ibland inte har så bra koll på benen. Rut är en sprallig tjej som ibland kan vara lite oförsiktig i boxen då hon gärna vill vara väldigt nära och gosa, men hon menar alltid väl.