Om ridskolan

Är du nyfiken på vår ridskola?

Kom och besök oss! Vi har öppet alla dagar i veckan. Ridning är lika välkommet för killar som för tjejer och på alla olika nivåer.
Förutom ridningen är fritidsverksamheten en mycket viktig del i vår förening...
..."ridskolan är en älskad fritidsgård"...
Av all den tid våra ungdomar tillbringar på ridskolan ägnas hela 85 % till att sköta hästen, träffa kamrater och gå på kurser.


Utrustning
Det behövs ingen dyr utrustning för att börja rida. Ett par kängor eller stövlar med klack är bra och bekväma byxor rekommenderas. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna till en början.
Kurser
När barnen börjar på ridskolan får föräldern gärna hjälpa till. Föräldrakurs riktar sig till alla föräldrar oavsett tidigare erfarenhet. Vi går igenom regler och rutiner vid hantering av häst i stall och ridning. För ovana föräldrar rekommenderar vi att gå kursen mer än en gång. Förutom utbildning är målet att ge ungdomarna ansvarskänsla och vi-känsla. Vi erbjuder även ett flertal andra kurser, till exempel grönt kort-kurs. Grönt kort behövs för att tävla från och med lokal nivå.
Funktionsnedsättning
Ridning för ryttare med någon form av funktionshinder ordnar vi då intresse finns, i form av specialgrupper eller i ridskolans ordinarie lektionsgrupper.
Ridskolans utbildningsplan
Ridskolans utbildningsplan är väl anpassad för att skapa en trygg och lärorik start. Ridning varvas till en början med teori/praktik i stallet. Förutom skolridning har vi specialgrupper och träningsgrupper för ryttare som vill "satsa lite mer" som tex. hopp och dressyr. Målet är att stimulera intresset för att börja tävla med start på klubbens egna tävlingar.

Anläggningskarta