Belleview Bonita 2011 - Bella

e. Dunlew Seamus  u. Belle Bonita
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Skäck
Mankhöjd: 147 cm
Ägare: Lomma Ridklubb


Bella är en genomsnäll ponny som är otroligt lugn och snäll i all hantering. Bella älskar att gosa och mysa i boxen men man ska inte luras av hennes lugn, på lektionerna gillar Bella när det är högt tempo. Fart och fläkt ska det vara hälsar Bella, och gärna lite hinder, så blir det den perfekta lektionen. Med rätt inställning kan Bella även bjuda på en otrolig känsla i dressyren. En väldigt godhjärtad ponny.


Blake 2010

e. okänd  u. okänd
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 148 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Blake är en ponny som kan det mesta. Allt från lugna uteritter, kluriga hoppbanor till svårare dressyrrörelser. En riktig toppenkille helt enkelt. Även om Blake besitter väldigt mycket kapacitet väljer han ofta att lunka på i ett lugnt tempo på lektionerna. Men, om man peppar igång honom hittar man en fantastisk ponny som inte bara är bra på det mesta, utan otroligt mysig. Blake hälsar att oväntade plötsliga rörelser kan vara läskiga så han uppskattar att man är lite extra försiktig när det gäller t.ex. jackor och spön.

Brown Bob 2008 - Bob

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 139 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Bob är en söt liten ponny med en räv bakom varje öra. Han tar gärna chansen att hitta på något bus för att underhållningen i stallet ska vara på topp. Det kan vara allt från en promenad till åkern eller en nosdykning som orsakar en avåkning eller två. Trots detta är Bob en storfavorit som tack vare sitt utseende snabbt blir förlåten. Överlag är Bob en strålande ponny som är snäll i all hantering, går lugnt och tryggt på alla lektioner och älskar uteritter.

Candy 2008

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Skäck
Mankhöjd: 133 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Stallets egna primadonna heter Candy och är en bestämd liten dam som verkligen vet vad hon vill. Candy flyger fram på sina korta ben och är en väldigt stabil ponny som älskar att hoppa. Trots att hon är söt gillar hon att testa sin ryttare, men är du bara bestämd med lite tålamod så blir Candy din nya favoritponny. Om det inte är tävling så hälsar Candy att hon gärna tar några extra toalettpauser på lektionerna (för att få lite extra vila). Det är däremot inte mycket denna damen är rädd för. Candy är väldigt trygg i alla miljöer och passar bra med alla ryttare oavsett nivå. En rolig ponny som passar alla helt enkelt.

Donovan 2003

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Beige
Mankhöjd: 142 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Donovan är stallets ledare som alltid vet sin uppgift och är därför perfekt att lära sig rida på. Med fart tar han sig runt alla typer av hoppbanor med stor glädje och bravur. Donovan är en punktlig herre som gärna talar om när personalen är lite sen med maten, då dånar stallet av hans sparkar i boxdörren. Enligt Donovan är livet en tävling, det finns ingen som tar förstaplatsen när han är i farten. Först in och först ut från hagen vinner han alltid!

Edith 2017

e. Kingston Hill  u. Dress Up
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Skimmel
Mankhöjd: 155 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Edith är en ung och nyfiken tjej som lär sig nya saker varje dag. Hon är pigg och glad och förvånar omgivningen med sina fantastiska språng över såväl sockerbitar som högre hinder. Sedan Edith kom hit har hon fångat många hjärtan, inte minst för hur gosig hon är i boxen och hennes kärlek till att bli ompysslad. Edith har såsom våra andra yngre hästar en ljus framtid här på vår ridklubb, och vi är taggade på att följa hennes resa.

Gottfrid 2005 - Gotte

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Mörkbrun
Mankhöjd: 140 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Gottfrid, som helst kallas Gotte, är känd i stallet som ”köttbullen”. Det vill säga att han är brun, rund och väldigt omtyckt! Hans runda form ger en otroligt bekväm ridupplevelse som får barnen att sitta tryggt, trots att han ibland ställer till med ett bus eller två. Trots hans runda form så är han en riktigt duktig dressyrponny som även hoppar fina rundor så länge inte hans stora mage välter hinderna...

Milton 2007

e. Okänd  u. Okänd
Import: Danmark
Kön: Valack
Färg: Fux
Mankhöjd: 146 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Milton är för tillfället hos Fam Alverland som foderhäst.

Milton är stallets egna charmtroll. Med hans fina färg och söta ansikte får han många på fall. Milton är en mycket talangfull ponny som presterar lika bra på dressyrbanan som hoppbanan. Milton är en perfekt ponny för elever som har kommit lite längre i sin utveckling och som behöver utmaning i sin ridning. Milton är väldigt snäll, men han hälsar att han gärna berättar när han tycker att ryttaren gör rätt respektive fel genom att bjuda på lite ponnybus. När man hittar Miltons knappar har man hittat in till en otroligt positiv ponny med en riktigt härlig inställning som man kan lära sig väldigt mycket på.

Popping Pip 2010 - Pippi

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Mörkbrun/Svart
Mankhöjd: 142 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Pippi är en kanonponny som är fantastisk i ridningen, men med lite myror i brallan. Pippi föredrar när det går lite fortare framförallt i hoppningen där hon tar hinderna med storm. Trots sin hastighet är det bara att styra mot ett hinder så kommer hon stabilt att ta dig över det. Pippi är även mycket trevlig att rida ut med då det inte finns mycket som skrämmer henne, så hon håller resten av gänget lugnt med sin orädsla.

Holly´s Pet 2009 - Holly

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Mörkbrun/Svart
Mankhöjd: 149,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Holly är den hästen man alltid kan pusta ut på. En riktigt stabil och trevlig tjej som trots sin storlek aldrig misslyckas med att få sin ryttare att känna sig trygg. I boxen, i skogen, på ridbanan, oavsett vart så traskar Holly lugnt på. Holly har alltid en fantastisk inställning och med öronen framåt guidar hon ryttaren tryggt. Hoppning kan ibland vara lite läskigt tycker Holly så hon vill helst inte hoppa för högt. Men, i dressyren briljerar Holly och hon är riktigt duktig. Holly är helt enkelt en perfekt häst att lära sig rida på.

Tullah Girl 2009 - Tullah

e. Okänd  u. Okänd
Import: Irland
Kön: Sto
Färg: Skäck
Mankhöjd: 143 cm
Ägare: Lomma Ridklubb


Tullah är en härlig liten dam. Hennes söta små öron och korta ben matchar bra med hennes mysiga personlighet som får många barn på fall. Tullah med sina små ben är lagom i farten och alla ryttare kan känna sig trygga på hennes rygg. Sedan Tullah kommit hit har hon fått en väldigt fin hoppteknik och vi hoppas på att se henne skina på våra klubbtävlingar. Hon är överlag en mycket trevlig ponny som är smidig i all hantering.

Sweetwall Ultan 2010 - Urban

e. Gevaudan  u. Armelina
Import: Irland
Kön: Valack
Färg: Brun
Mankhöjd: 146,5 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Stallets egna hoppstjärna, även kallad Urban. Urban älskar att bli ompysslad och att gosa i boxen men hälsar också att det aldrig är fel med en morot eller två. Urban är en otroligt jordnära ponny som passar lika bra på nybörjarlektioner som han gör på våra klubbtävlingar där han får göra det han mest tycker om - att hoppa. Urban är en otroligt snäll ponny med hjärtat på rätt ställe.  

Signorita 2000

e. Okänd  u. Okänd
Import: Spanien
Kön: Sto
Färg: Vit
Mankhöjd: 143 cm
Ägare: Lomma Ridklubb

Stallets alldeles egna unicorn, även kallad Singo, är stallets läromästare. Singo gillar lugn och ro och stressar inte i onödan vilket gör henne väldigt lugn och trygg. Singo är en ponny som vet precis vad hon gör och är gärna med och lär upp nybörjare med hennes otroligt härliga gångarter. Singo tackar aldrig nej till att bli ompysslad ordentligt i boxen och är väldigt trygg att hantera. Men trots hennes ålder har hon allt en räv bakom örat som kan smyga sig fram ibland om något läskigt dyker upp.